חמש תרופות שיכולות לגרום להרעה בסימפטומים של בריחת שתן

אם אתם סובלים מבריחת שתן, מומלץ שתדעו שיש תרופות שיכולות לעזור לכם לשלוט בסימפטומים. אבל, האם ידעתם שיש כמה סוגים אחרים של תרופות שעשויות להפוך את הסימפטומים שלכם לגרועים יותר? הנה חמישה סוגים נפוצים של תרופות שמחקרים הראו כי הן יכולות להחריף את בריחת השתן:

 

  1. גלולות שינה ותרופות הרגעה: שתי התרופות הללו גורמות להרפיה עמוקה ולהפחתת הסיכוי להגיב לאותות נורמליים כאשר השלפוחית ​​מלאה. התוצאה: אי נקיטת שתן בלילה ומיטה רטובה.

 

  1. תרופות נוגדות דיכאון: תרופות נוגדות דיכאון רבות עלולות להפריע להתכווצויות של שלפוחית ​​השתן, מה שמקשה על ריקון השלפוחית ​לחלוטין וכתוצאה מכך נוצר דחף ללכת לשירותים.

 

  1. משככי כאבים נרקוטיים: כמו תרופות נוגדות דיכאון, תרופות נרקוטיות יכולות גם להפריע ליכולת של שלפוחית ​​השתן שלכם להתכווץ ואפילו לגרום לכם להפרעה בזיהוי של הצורך להשתין.

 

  1. גלולות מים: מיועדות לשימוש אצל אנשים רבים עם בעיות לב, וזאת כדי להפחית עודף נוזלים ומלחים בגוף ולהקל על פעולת השאיבה של הלב. הגלולות פועלות על ידי גירוי של הכליות, אשר בתורן ממלאות את שלפוחית ​​השתן, ולכן לעתים קרובות מתרחשת בריחת שתן כתוצאה מכך שהשלפוחית ​​רגיזה.

 

  1. תרופות ללחץ דם גבוה: חוסמי Alpha משמשים כדי לסייע בשליטה על לחץ דם גבוה על ידי הרחבת כלי הדם. תרופות אלה יכולות להיות גם בשימוש אצל גברים שיש להם ערמונית מוגדלת. בנוסף להרחבת כלי הדם, חוסמי אלפא משחררים את השרירים בצוואר שלפוחית ​​השתן, וכתוצאה מכך מתרחשת דליפת שתן אצל נשים רבות הנוטלות את התרופות האלה.

 

האם זה אומר שאתם צריכים להפסיק לקחת תרופות אלה? בהחלט לא! לעולם אל תשנו את סוג התרופה או המינון שלה ללא התייעצות עם רופא. אם אתם סובלים מבריחת שתן, ייתכן שתרצו לדון בטיפולים חלופיים עם הרופא שלכם, כך שתוכלו לראות אם שינוי כלשהו בתרופות מסייע להפחית או למנוע את תסמיני בריחת השתן.

כתיבת תגובה