מחקר: אכלו ביצה כל יום כדי להרחיק מכם את הסוכרת

ביצים הן מקור עשיר לתרכובות ביו אקטיביות רבות בעלות השפעה טובה על הבריאות, כולל הפחתת הסיכון לסוכרת סוג 2, לפי מחקר חדש.

 

אכילת ביצה כל יום עשויה להיות בעלת השפעה טובה על פרופיל המטבוליטים בדם, שקשור לסיכון נמוך יותר ללקות בסוכרת מסוג 2, כך עולה ממחקר חדש.

 

הממצאים הראו כי דגימות הדם של גברים שאכלו יותר ביצים כללו מולקולות שומן מסוימות, שנקשרו באופן חיובי עם פרופיל הדם של גברים שלא חלו בסוכרת סוג 2.

 

"המחקר בחן תרכובות פוטנציאליות שיכולות להסביר את הקשר באמצעות מטבולום לא ממוקד, טכניקה המאפשרת אפיון רחב של חומרים כימיים במדגם", אמרה סטפניה נוארמן מאוניברסיטת מזרח פינלנד.

 

ביצים נשארו מצרך מזון שנוי מאוד במחלוקת. צריכה גבוהה שלהן באופן מסורתי נחשבת ללא בריאה, בעיקר בשל הכולסטרול הגבוה המצוי בהן באופן טבעי.

 

עם זאת, ביצים הן גם מקור עשיר של תרכובות ביו אקטיביות רבות אשר יכולות להשפיע בצורה טובה על הבריאות. משמעות הדבר היא שקשה לקבוע את השפעתן של ביצים על הבריאות שלנו רק על בסיס תכולת הכולסטרול שלהן.

 

עבור המחקר, שפורסם ב-Molecular Nutrition and Food Research, נבדקו 239 דגימות דם של ארבע קבוצות: גברים שצורכים הרבה ביצים (בממוצע ביצה אחת ביום) ואלה שצורכים מעט (צריכת שתי ביצים בשבוע בממוצע), שפיתחו סוכרת סוג 2 (קבוצת המקרים) או נשארו בריאים (קבוצת ביקורת) במהלך מעקב שבוצע במשך כמעט 20 שנה.

 

המחקר הציע כמה מנגנונים סבירים שיכולים לפחות להסביר חלקית את הקשר ההופכי בין צריכת הביצים לבין הסיכון הנמוך יותר לסוכרת סוג 2.

 

בנוסף, החוקרים זיהו מספר תרכובות ביוכימיות בדם אשר ניבאו סיכון גבוה יותר לפתח סוכרת סוג 2, כולל חומצת האמינו טירוזין.

 

"למרות שזה מוקדם מדי כרגע להסיק מסקנות סיבתיות ממה שראינו, עדיין יש לנו כעת כמה רמזים על תרכובות מסוימות הקשורות לביצים שיש להן תפקיד בהתפתחות של סוכרת סוג 2.

 

"מחקרים מפורטים נוספים עם מודלים תאיים ומחקרי התערבות בבני אדם המשתמשים בטכניקות מודרניות נדרשים כדי להבין את המנגנונים שמאחורי ההשפעות הפיזיולוגיות של צריכת ביצים", ציין נוארמן.

 

כתיבת תגובה